ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΦΙΛ ΧΟΝΔΡΙΚΗ SITEMAP ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Ελληνικά English
Κατηγορίες
Πληροφορίες
Τρόποι πληρωμής
Τρόποι αποστολής
Έλαια βοτάνων » ΡΙΓΑΝΕΛΑΙΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ

Περιγραφή


ΡΙΓΑΝΕΛΑΙΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ

 ΡΙΓΑΝΕΛΑΙΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ 10ml.

Η ρίγανη (Origanum vulgare) είναι αρωματικό ποώδες, πολυετές, ιθαγενές και θαμνώδες φυτό της Μεσογείου και της Κεντρικής Ασίας. Ανήκει στο γένος Ορίγανο(Origanum) της τάξης των λαμιωδών αγγειόσπερμων δικότυλων φυτών(Lamiaceae).
Στην Ελλάδα η ρίγανη είναι αυτοφυής και βρίσκεται σε ορεινές και βραχώδεις περιοχές, είναι εξαιρετικής ποιότητος και θεωρείται από τις καλύτερες στον κόσμο.
Χρησιμοποιείται σαν καρύκευμα κυρίως στην μαγειρική αλλά και σπανιότερα ως αφέψημα, το οποίο αναφέρεται ως εξαιρετικό κατά του βήχα.
Η συλλογή της ρίγανης γίνεται κατά την ανθοφορία του φυτού, τα άνθη αυτά ξεραίνονται σε ειδικά υπόστεγα ή ξηραντήρια και στη συνέχεια τρίβονται και κοσκινίζονται.
Η απόληψη του αιθέριου ελαίου της ρίγανης γίνεται κύρια μέσω απόσταξης με νερό ή υδρατμούς.
Το ριγανέλαιο αποτελεί ένα από τα κυριότερα αιθέρια έλαια και χρησιμοποιείται στη φαρμακευτική, στην αρωματοποιία, ως αντιοξειδωτικό, ως αντιπαρασιτικό (ανθελμινθικό, κυρίως για τη βελτίωση της κτηνοτροφικής παραγωγής), ως μυκητοκτόνο και ως συντηρητικό βιολογικών δειγμάτων.
Τα κύρια συστατικά που υπάρχουν μέσα στο το ριγανέλαιο και ενδοιαφέρουν απο χημικής άποψης είναι η θυμόλη και καρβακρόλη,οι οποίες προσδίδουν κυρίως στο ριγανέλαιο τις αντιπαρασιτικές,αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιοτητές του.Θωρακίστε τον οργανισμό σας  πίνοντας μία σταγόνα ριγανέλαιο αραιωμένο σε ένα ποτήρι νερό ή γάλα.Φυσικά θέλει προσοχή να μη λαμβάνεται όταν υπάρχει εγκυμοσύνη ή υπάρχει θεραπεία με φάρμακα και πάντα με τη συμβουλή του γιατρού. 


 

Τιμή: 8,50€ 

Χονδρική
Έκπτωση ανά παραγγελία:
Παραγγελία πάνω από €200 -> έκπτωση: 5%
Παραγγελία πάνω από €300 -> έκπτωση: 10%
<< Προηγούμενο  |   Επόμενο >>
Σας προτείνουμε επίσης:
Εύρος Τιμών
Από:  Μέχρι:
Καλάθι Αγορών Περισσότερα
Άδειο καλάθι