Χονδρική Μπαχαρικά - Δόξας Ιωάννης 1

7 λόγοι για να εντάξεις το πράσινο τσάι στις καθημερινές σου συνήθειες.

Μια κούπα πράσινο τσάι είναι πάντα πολύ καλή επιλογή για να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Και αυτό γιατί; Δες όλους τους λόγους παρακάτω και βάλε και εσύ στην καθημερινότητα σου το πράσινο τσάι.

1)     Υγιή κύτταρα

Η αντιοξειδωτική ουσία που ονομάζεται κατεχίνη, καταπολεμά και εμποδίζει την καταστροφή των κυττάρων. Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε κατεχίνες, καθώς δεν επεξεργάζεται ιδιαίτερα μέχρι να φτάσει στο φλιτζάνι σου.

2)     Υγιή καρδιά

Έρευνες έχουν δείξει πως το πράσινο τσάι βελτιώνει τη ροή του αίματος και μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης. Πιο συγκεκριμένα το 2013 έγινε επανεξέταση πολλών παλαιότερων μελετών, όπου και διαπιστώθηκε πως το πράσινο τσάι βοηθάει να αποφευχθούν μια σειρά από διαφόρων ειδών προβλήματα της καρδιά, από υψηλή αρτηριακή πίεση, μέχρι καρδιακή ανεπάρκεια.

3)     Υγιές μυαλό

Ότι είναι καλό για την καρδιά, συνήθως είναι καλό και για τον εγκέφαλό σου. Αυτό που χρειάζεται κυρίως ο εγκέφαλος σου είναι υγιή αιμοφόρα αγγεία και μελέτες έχουν δείξει πως άνθρωποι που έπιναν πράσινο τσάι είχαν περισσότερη διαύγεια, ειδικά στον τομέα του εγκεφάλου που έχει να κάνει με τη μνήμη και την εργασιακή δραστηριότητα. Επιπλέον, το πράσινο τσάι έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στο να αποφευχθεί η νόσος του Alzheimer.

4)     Διαβήτης

Το πράσινο τσάι φαίνεται πως βοηθά στο να διατηρούνται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σταθερά και δη σε ανθρώπους που έχουν αποκτήσει διαβήτη. Επιπροσθέτως, το γεγονός ότι οι κατεχίνες βοηθούν στο να μειωθεί η αρτηριακή πίεση και η χοληστερόλη, κάνουν το τσάι ιδανικό σύμμαχο σου σε μια περίοδο όπου η δίαιτα σου είναι περισσότερο λιπαρή, προστατεύοντας σε από άμεση αύξηση των κιλών σου.

5)     Απώλεια βάρους

Το πράσινο τσάι βοηθάει στην αύξηση του μεταβολισμού σου. Γι’ αυτό το λόγο, καις περισσότερες θερμίδες. Μελέτες έχουν δείξει πως είναι ιδανικός σύμμαχος σου στην μείωση των περιττών κιλών.

6)     Πρόληψη κατά του καρκίνου

Μελέτες πάνω στον αντίκτυπο που έχει το πράσινο τσάι απέναντι στον καρκίνο, έχουν δείξει πως βοηθάει στην ενίσχυση υγιών κυττάρων σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης της ασθένειας, ενώ άλλες έχουν δώσει ενδείξεις πως το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει στην καταστροφή των καρκινικών κυττάρων.

7)     Μείωση του άγχους

Το πράσινο τσάι περιέχει μια ουσία που ονομάζεται θειανίνη και βοηθάει τον οργανισμό να ηρεμήσει, καθώς έχει κατευναστικές ιδιότητες.

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν από κάθε χρήση.

Στο κατάστημα Δόξας Ιωάννης, θα βρείτε τα παρακάτω είδη τσαγιών:

  • Πράσινο Τσάι
  • Golden Sun – Πράσινο Τσάι
  • Πράσινο Τσάι με Ανανά και Καρύδα
  • Πράσινο Τσάι με Γκότζι και Ιπποφαές
  • Πράσινο Τσάι με Γεύση Πορτοκάλι και Κανέλα