Αιθέριο έλαιο Ρίγανης 10ml

Προσφορά!

Έχει αποδειχτεί ότι καταστρέφει τα ανεπιθύμητα βακτήρια, τους μύκητες, τα παράσιτα και κάποιους ιούς, περιέχει καρβακρόλη, μια ισχυρή αντιμικροβιακή ουσία.

8.06

Κατηγορία: Ετικέτες: , ,

Περιγραφή

Ριγανέλαιο 10ml.
Μπορεί το έλαιο άγριας ρίγανης να λειτουργήσει θεραπευτικά για τις ασθένειες από τα παράσιτα ή τα τροποποιημένα τρόφιμα; Ορισμένοι γιατροί χρησιμοποιούν τα οφέλη του ελαίου άγριας ρίγανης για τη θεραπεία από τυχόν επιθέσεις βακτηρίων. Έχει αποδειχτεί ότι καταστρέφει τα ανεπιθύμητα βακτήρια, τους μύκητες, τους ζυμομύκητες, τα παράσιτα και κάποιους ιούς. Επίσης, ανακουφίζει από τα συμπτώματα της νόσου των χειμερινών εμετών, μια καινούρια πεπτική διαταραχή που ταλαιπωρεί αρκετούς ανθρώπους.

Το φυτό της άγριας ρίγανης είναι κοντινό με την οικογένεια στην οποία ανήκει η μέντα. Όταν τα λουλούδια και τα φύλλα συλλέγονται, η περιεκτικότητα σε έλαιο βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της. Έτσι, το έλαιο ρίγανης είναι μια εναλλακτική ολιστική θεραπεία που πολλοί επαγγελματίες υγείας χρησιμοποιούν για να ανακουφίσουν τους ασθενείς τους από τα συμπτώματα. Υπάρχουν πολλά είδη ελαίων, γι’ αυτό φροντίστε να βρείτε το έλαιο της Μεσογειακής άγριας ρίγανης. Η πραγματική Μεσογειακή άγρια ρίγανη έχει 2 ποικιλίες: τη Thymus capitatus και την Origanum Vulgare. Αυτές διαθέτουν τα περισσότερα οφέλη για την υγεία και θεωρούνται από τις πιο ισχυρές.

Το έλαιο ρίγανης περιέχει καρβακρόλη, μια ισχυρή αντιμικροβιακή ουσία. Η καρβακρόλη έχει αποδειχτεί ότι είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του μύκητα Κάντιντα, της ασπεργίλλωσης, του σταφυλόκοκκου, του καµπυλοβακτηριδίου (πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνο για μερικά είδη έλκους), της κλεψιέλας, του κολοβακτηριδίου, του τζιάρντια, της ψευδομονάδας, της σαλμονέλας και της λιστέρια. Τα τερπένια είναι μία ακόμη κατηγορία φυτοχημικών που βρίσκονται μέσα στο έλαιο, οπως και η θυμόλη, ένα φυσικό μυκητοκτόνο με αντισηπτικές ιδιότητες.

Η θυμόλη έχει επίσης αποδειχτεί ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα όταν χορηγείται καταλλήλως. Το έλαιο ρίγανης περιέχει βιταμίνη Ε, ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, κάλιο, χαλκό, βόριο, μαγγάνιο, βιταμίνες Α, C και νιασίνη. Έρευνες επίσης έδειξαν ότι η καρβακρόλη στη σωστή δοσολογία διαθέτει πιθανές ιδιότητες αναγέννησης του ήπατος αποκαθιστώντας τη ροή του αίματος στα όργανα και τους ιστούς προστατεύοντας έτσι το ήπαρ. Άλλα πιθανά οφέλη: η προσθήκη λίγων σταγόνων ελαίου άγριας ρίγανης σε έναν διαχυτήρα ή η εισπνοή του ατμού του, θα μπορούσε να ανακουφίσει από τη συμφόρηση. Επίσης, μία σταγόνα σε φιλτραρισμένο νερό βοηθά στην αντιμετώπιση του πονόλαιμου και πολλά άλλα.

Έλαιο ρίγανης: Οι ιδιότητες και τα συστατικά που το κάνουν μοναδικό
Εκτός από τη Θυμόλη και την καρβακρόλη, το έλαιο ρίγανης περιέχει και τις παρακάτω μοναδικές ουσίες

α-pinene
linalyl acetate
camphene
methylcarvacrol
β-bisabolene
6-methyl-3-heptanol
p-cimene
calemene
p-cimene-8-ol
β-caryophyllene
myrcene
cineole
phellandrene
cis-dihydrocarvone
β-pinene
cis-sabinene hydrate
sabinene
cymene
spartholerol
decane
γ-terpinene
germacrene D
terpinen-4-ol
carvacrol acetate
terpinolene
hexanal
limonene
trans-dihydrocarvone
linalool
undecane

ενώ θα πρέπει να προσθέσουμε και τις μεγάλες ποσότητες σιδήρου και Βιταμίνης C. Για την ακρίβεια, η ρίγανη είναι ένα από τα μπαχαρικά με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C (565 mg %)

Επιστημονικές μελέτες πάνω στο ριγανέλαιο
Πανίσχυρο αντιβιοτικό
Η ρίγανη σκοτώνει τα μικρόβια με τον ίδιο τρόπο όπως τα ισχυρά αντιβιοτικά πενικιλίνη, στρεπτομυκίνη και βανκομυκίνη. Αυτό συμπέρανε μια έρευνα από το πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν. Το αιθέριο έλαιο ρίγανης αναστέλλει την ανάπτυξη μεγάλου αριθμού βακτηρίων και μυκήτων, συμπεριλαμβανομένου του Candida Ablicans για το οποίο δεν υπάρχει ακόμα και σήμερα αποτελεσματική φαρμακευτική αγωγή.

Κατά του καρκίνου του προστάτη
Μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Long Island έδειξε ότι το κύριο συστατικό της ρίγανης, η καρβακρόλη, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη. Η ουσία οδηγεί σε απόπτωση (δηλαδή αυτοκτονία) των καρκινικών κυττάρων χωρίς να επιδρά στα υγιή κύτταρα.

Μεγάλα αντιοξειδωτικά οφέλη
Η ρίγανη όπως είπαμε πιο πάνω είναι ένα από τα πιο πλούσια μπαχαρικά σε βιταμίνη C. Οι ισχυρές αντιοξειδωτικές της ιδιότητες επιβραδύνουν τη φθορά των κυττάρων και άρα τη γήρανση. Επίσης, συμβάλλει στο σχηματισμό του κολλαγόνου και προστατεύει τα ερυθρά αιμοσφαίρια.