Πουλμονάρια ή πνευμονόχορτο

Εχει αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που εμποδίζουν την ιογενή ή βακτηριδιακή λοίμωξη των πνευμόνων. Αυξάνει τη λειτουργία τους και αναζωογονεί τους ιστούς που υποφέρουν από φλεγμονή.

3.28

Περιγραφή

Πουλμονάρια ή πνευμονόχορτο 50gr. Οπως μαρτυράει και το όνομα του, είναι ένα ευεργετικό βότανο για τους πνεύμονες. Απομακρύνει την παχιά βλέννα και ανακουφίζει όλο το αναπνευστικό σύστημα. Καθαρίζει τους πνεύμονες των καπνιστών που είναι γεμάτοι πίσσα αποβάλλοντας την με φλέμα. Εχει αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που εμποδίζουν την ιογενή ή βακτηριδιακή λοίμωξη των πνευμόνων. Αυξάνει τη λειτουργία τους και αναζωογονεί τους ιστούς που υποφέρουν από φλεγμονή.  Το βότανο δρα σαν μαλακτικό, αποχρεμπτικό, στυπτικό και επουλωτικό. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε γλίσχρασμα, συνίσταται στη θεραπεία του βήχα και της βρογχίτιδας, ιδιαίτερα όταν συνοδεύονται από καταρροή του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. Επίσης δρα αποτελεσματικά σε περιπτώσεις κοκίτη και άσθματος.

Η τανίνη που περιέχει καθιστά το φυτό κατάλληλο για τη θεραπεία των αιμορροΐδων, ενώ η παράλληλη ύπαρξη τανίνης και αλλαντοΐνης εξηγεί την εκτεταμένη χρήση της στην επούλωση των πληγών.

Η δράση του είναι στυπτική, αντιβακτηριδιακή, αντιβιωτική, μαλακτική, αποχρεμπτική, αντιφλεγμονώδης, αντιδιαρροική, ελαφρά διουρητική, αντιαιμορραγική και επουλωτική.
Περιέχει φυτική κόλα, σαπωνίνη, αλλαντοΐνη, βιταμίνη C, τανίνη, διοξείδιο του πυριτίου, κάλιο, σίδηρο και άλλα μεταλλικά άλατα.