Αστράγαλος σε σκόνη

Προσφορά!

Έχει χρησιμοποιηθεί στην ιατρική για πάνω από 1.000 χρόνια και χαρακτηρίστηκε ως ανώτερο βότανο.Ένα από τα καλύτερα οφέλη για την υγεία μας είναι η ικανότητά του να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

4.01

Κατηγορία:

Περιγραφή

ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΣ σε σκόνη  50γρ.                                                                                                                                                                                                                         To Astragalus γνωστό στα κινέζικα ως Huang Qi, έχει χρησιμοποιηθεί στην ιατρική για πάνω από 1.000 χρόνια και χαρακτηρίστηκε ως ανώτερο βότανο.Ένα από τα καλύτερα οφέλη για την υγεία μας είναι η ικανότητά του να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Οι ασθενείς με καρκίνο που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία έχουν εμπειρίες όχι μόνο από τις παρενέργειες , όπως ναυτία και απώλεια μαλλιών, αλλά επίσης και από την εξασθένηση του ανοσοποιητικού τους συστήματος, κυρίως λόγω της μείωσης των λευκών αιμοσφαιρίων.
Το φυτό astragalus βοηθά σημαντικά σε αυτή την κατεύθυνση, καθώς θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα μακροχρόνια τονωτικά του ανοσοποιητικού συστήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κίνα, και στην Ιαπωνία και ακόμη και σε μερικά νοσοκομεία της Βόρειας Αμερικής, το Astragalus χρησιμοποιείται για την προστασία των ασθενών από τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας. Πώς το Astragalus ενισχύει την ανοσία
Παρόμοια με την Echinacea, το Astragalus ενισχύει τo ανοσoποιητικό, αυξάνοντας τα επίπεδα ορισμένων τύπων κυττάρων που καταπολεμούν παθογόνους εισβολείς. Αυτά είναι τα μακροφάγα και τα φυσικά κύτταρα φονείς. Τα πρώτα πηγαίνουν γύρω-γύρω «καταβροχθίζοντας» μικροβιακούς εχθρούς, ενώ τα τελευταία επιτίθενται και καταστρέφουν ιούς και καρκινικά κύτταρα.
Το Astragalus αυξάνει, επίσης, τα επίπεδα των αντισωμάτων στον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτές οι ενώσεις προσδένονται σε ξένους εισβολείς, και το ανοσοποιητικό σύστημα αναλαμβάνει να τους καταστρέψει.
Περαιτέρω το Astragalus διεγείρει την παραγωγή ιντερφερόνης, μιας ισχυρής αντι-ιικής ένωσης που σταματά τη δράση του ιού. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι τα επίπεδα ιντερφερόνης παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα δύο μήνες μετά την παύση της κατανάλωσης του astragalus.
To Astragalus υποστηρίζει, ακόμη, το μυελό των οστών, το χώρο της ωρίμανσης των λευκών αιμοσφαιρίων. Σε έρευνα που διεξάγεται σε ζώα διαπιστώθηκε ότι το astragalus επέκτεινε τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων. Μια μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Texas Medical Center στο Χιούστον αποκάλυψε ότι το Huang Qi έχει αποκαταστήσει ή και βελτιώσει τη λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων που έχουν εξαχθεί από πάσχοντες από καρκίνο. Είναι αξιοσημείωτο ότι, μερικά από τα κατεστραμμένα λευκά αιμοσφαίρια πράγματι έγιναν πιο ενεργά από αυτά που ελήφθησαν από ανθρώπους χωρίς καρκίνο.
Μερικές προκαταρκτικές μελέτες στην Κίνα έχουν δείξει ότι το astragalus όχι μόνο βελτίωσε τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, αλλά αύξησε και την επιβίωση μερικών καρκινοπαθών. Προφυλάσσει από κρυολογήματα

Στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (TCM), το astragalus χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στην πρόληψη κρυολογημάτων και λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού. Κινέζικες κλινικές μελέτες έδειξαν ότι το astragalus ήταν αποτελεσματικό στην πρόληψη των κοινών κρυολογημάτων. Μια ιδιαίτερη μελέτη στην Κίνα, που καλύπτει 1.000 άτομα με περιορισμένη ανοσία, διαπίστωσαν ότι εκείνοι που κατανάλωναν το astragalus (δισκία ή ρινικά σπρέι) εμφάνισαν λιγότερες εστίες κρυολογήματος και λιγότερο σοβαρά συμπτώματα από αυτό.
Άλλες χρήσεις
Στην παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική, το βότανο αυτό χρησιμοποιείται για νυχτερινές εφιδρώσεις, την έλλειψη chi (που χαρακτηρίζεται από κόπωση, αδυναμία και ανορεξία / προβλήματα στην πέψη) και διάρροια. Βοηθά, επίσης, τα άτομα που είναι επιρρεπή στο άσθμα και τα άτομα με διαβήτη. Το Huang Qi μπορεί επίσης να προστεθεί σε ρύζι και σε σούπες.
Χρησιμοποιώντας το βότανο Astragalus
Η ρίζα Astragalus χρησιμοποιείται σε διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένων των αποξηραμένων ριζών, βαμμάτων, υγρών εκχυλισμάτων, ενώ μπορεί κανείς να το βρει σε φακελάκια τσαγιού, ξηρή κονιοποιημένη ρίζα, κάψουλες και δισκία
Δεδομένου ότι το Astragalus διεγείρει την ανοσία, μπορεί να παρεμβαίνει με φάρμακα που χρησιμοποιούνται σκόπιμα για την καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως στις περιπτώσεις των προσώπων που έχουν λάβει μεταμοσχεύσεις οργάνων.
Σε γενικές γραμμές, το Astragalus είναι ένα σχετικά ασφαλή βότανο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μακροπρόθεσμη υποστήριξη του ανοσοποιητικού. Ωστόσο, τα άτομα με πυρετό ή με αυτοάνοσα νοσήματα πρέπει να είναι προσεκτικά. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το astragalus θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέρος μιας συνολικής θεραπείας και όχι ως αυτόνομη «θεραπεία» για κάθε ασθένεια.

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 0.050 kg