CHILI “HABANERO” MEXICAN

Είναι από τα πιο καυτερά τσίλυ (καυτερή κόκκινη πιπεριά σε σκόνη) του κόσμου! Τόσο καυτερό ώστε να καταταχθεί στην λίστα Γκίνες.
Χρησιμοποιήστε το με ιδιαίτερη προσοχή… Προέλευση Μεξικό

3.72

Κατηγορία:

Περιγραφή

CHILI “HABANERO”MEXICAN σε σκόνη40 γρ. Ένα από τα πιο καυτερά τσίλυ (καυτερή κόκκινη πιπεριά σε σκόνη) του κόσμου! Τόσο καυτερό ώστε να καταταχθεί στην λίστα Γκίνες.
Χρησιμοποιήστε το με ιδιαίτερη προσοχή… Προέλευση Μεξικό

Με τον όρο Τσίλυ και Καγιέν εννοούμε την σκόνη κόκκινων καυτερών πιπεριών του γένους Capsicum frutescus.
Προέρχονται από την Νότια και Κεντρική Αμερική και την ΝΑ Ασία.
Όλα τα πιπέρια έχουν ένα δείκτη καυστικότητας που μετριέται στην κλίμακα Σκόβιλ, από τον
Αμερικάνό που δημιούργησε την κλίμακα.

Βασικές Ιδιότητες: περιέχει καροτενοειδή, φλαβονοειδή, Βιταμίνη C, αυξάνει τον μεταβολισμό και την κυκλοφορία του αίματος,
αντισηπτικό, άφυσο, τονωτικό του πεπτικού

θεραπευτική χρήση: Η κατανάλωση γευμάτων με πιπέρι καγιέν διεγείρει τον μεταβολισμό. Ένα ρόφημα με τσίλι ζεσταίνει τα κρύα χέρια και πόδια
, τονώνοντας την κυκλοφορία του αίματος, για την δυσπεψία με αέρια και τυμπανισμό, για κολικό εντέρων.

Μαγειρική χρήση: Το χρησιμοποιούμε σε πιάτα με κρέας ή λαχανικά, βραστά, σε πίτσα και σε
πολλά λατινοαμερικάνικα και ασιατικά πιάτα. Είναι βασικό συστατικό στην σκόνη κάρυ, στην σάλτσα τσίλυ και το ταμπάσκο.

Πως χρησιμοποιείται:
Ως ρόφημα αναμιγνύοντας πολύ λίγο τσίλι με ζεστό νερό.
Εξωτερικά λειτουργεί ως τοπικό θερμαντικό σε μυικούς και αρθριτικούς πόνους.
Ως μπαχαρικό στα πιάτα της αρεσκείας σας.

ιδιαίτερες προφυλάξεις:
Είναι πολύ καυτερό! Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τα καυτερά μπαχαρικά, δείξτε προσοχή τις πρώτες φορές που θα χρησιμοποιήσετε τσίλυ καυτερό πιπέρι.
Το γάλα ή το αλκοόλ διαλύουν την καυστική χημική ουσία, την καψικαίνη, η οποία αντίθετα με το νερό απλώνεται σε όλο το στόμα και έτσι χειροτερεύει η κατάσταση.

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 0.04 kg