Νταμιάνα φύλλα

Νταμίανα Φύλλα 50γρ.

3.72

Περιγραφή

ΝΤΑΜΙΑΝΑ ΦΥΛΛΑ  50 γρ.

Η Νταμιάνα άρχισε να γίνεται γνωστή στις Η.Π.Α. από το 1884, όταν και άρχισε να ´προωθείται´ ως αφροδισιακό στην αγορά.

Θεωρούσαν πως αντιμετωπίζει την στυτική δυσλειτουργία και πως αυξάνει τη σεξουαλική ορμή τόσο στους άνδρες, όσο και τις γυναίκες. Αν και υπάρχουν κάποιες ενδείξεις σχετικά με την ιδιότητα αυτή της Νταμιάνας (λ.χ. η εύρεση y-cadineneand και 1,8-cineole, συστατικών που θεωρείται πως ευνοούν την παραγωγή τεστοστερόνης), εντούτοις δεν υπάρχουν συστηματικές κλινικές έρευνες που να τεκμηριώνουν αυτήν την άποψη. Οι έρευνες έχουν γίνει κυρίως πάνω σε πειραματόζωα (αρουραίους), στις οποίες πραγματικά φάνηκε πως η Νταμιάνα αυξάνει τη σεξουαλική διάθεση και των δύο φύλων.

Συστατικά – χαρακτήρας

Το βότανο περιέχει αιθέριο έλαιο (μέχρι 1% περιέχει α και β- πινένιο, κινεόλη, κυμόλη, αρβουτίνη, κυμένιο, καδινένιο, καλαμινίνη, β-σιτοστερόλη και κοπαινένιο), πικρά αλκαλοειδή (δαμιανίνη), φλαβονοειδή, κυανιούχο γλυκοσίδιο, τανίνες, ρητίνη.Για θεραπευτικούς σκοπούς χρησιμοποιούνται τα ξερά φύλλα και οι μίσχοι.Από την αρχαιότητα έχει φήμη ως αφροδισιακό βότανο. Αυτό μπορεί να είναι ή να μην είναι αλήθεια, όμως αντιμετωπίζει την στυτική δυσλειτουργία και πως αυξάνει τη σεξουαλική ορμή τόσο στους άνδρες, όσο και τις γυναίκες.
Η φαρμακολογία του φυτού δείχνει ότι τα αλκαλοειδή του μπορεί να έχουν μια δράση παρόμοια με αυτή της τεστοστερόνης (μιας κατ’ εξοχήν ανδρικής ορμόνης). Είναι χρήσιμο αντικαταθλιπτικό που δρα ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ανησυχίας και κατάθλιψης όταν υπάρχει και σεξουαλικός παράγοντας.Οι ιδιότητες της νταμιάνα είναι πάρα πολλές η άμεση όμως και θετική επίδραση που έχει η κατανάλωσή της στην σεξουαλική υγεία και ζωτικότητα των ανδρών έχει αναγνωριστεί ήδη από την επιστημονική βιβλιογραφία…

Οι περισσότερες από τις μελέτες για τις τόσο φημισμένες αφροδισιακές ιδιότητες της
νταμιάνας έχουν επικεντρωθεί στα φύλλα του φυτού και…
έχουν επιβεβαιώσει την βοήθεια που προσφέρει η κατανάλωσή τους στην επίτευξη και
διατήρησης της στύσης των ανδρών καθώς και την καταπραϋντική τους ιδιότητα στο άγχος
και το στρες…
η νταμιάνα είναι ένα από τα λίγα αφροδισιακά βότανα που ενισχύουν την ανδρική
σεξουαλική υγεία και ζωτικότητα…ενώ…
αυξάνουν την σεξουαλική επιθυμία και τη σεξουαλική ένταση των αισθήσεων και στα δύο
φύλα… Παρασκευή και δοσολογία

Παρασκευάζεται ως έγχυμα. Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι βραστό νερό σε μία κουταλιά του τσαγιού ξηρά φύλλα και το αφήνουμε σκεπασμένο για 10-15 λεπτά. Σουρώνουμε και πίνουμε τρεις φορές την ημέρα. Υπό μορφή βάμματος η δοσολογία είναι 1-2ml βάμματος τρεις φορές την ημέρα.Προφυλάξεις

Η χρήση της Νταμιάνας δεν έχει αναφερθεί να έχει παρενέργειες και θεωρείται πως μπορεί να καταναλωθεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Υπερβολική δόση μπορεί να προκαλέσει αϋπνία και πονοκεφάλους.

Να αποφεύγεται η χρήση της από τις εγκύους.

Να θυμάστε πάντα ότι τα βότανα δεν αποτελούν θεραπεία αλλά υποστήρξη.. Ρωτήστε τον γιατρό σας.

 

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 0.05 kg