Κόλιανδρος Τριμμένος

ΚΟΛΙΑΝΔΡΟΣ 100γρ.

2.00

Περιγραφή

Ο κόλιανδρος χρησιμοποιείται για φαρμακευτική χρήση αλλά και στα τρόφιμα. Τα αιθέρια έλαια και τα λιπαρά οξέα του καρπού χρησιμοποιούνται είτε χωριστά είτε μαζί. Αφού πάρουμε τα αιθέρια έλαια με απόσταξη παίρνουμε τα λιπαρά οξέα είτε μηχανικά είτε με εκχύλιση.
Τα αιθέρια έλαια του κόλιανδρου για τον αρωματισμό προϊόντων της βιομηχανίας τροφίμων και στην σαπωνοποιία. Η αρχική χρήση του στη βιομηχανία τροφίμων ήταν τα λικέρ, στη κόλα και στις σοκολάτες.
Το αιθέριο έλαιο των καρπών του χρησιμοποιείται στη φαρμακευτική λόγω της ηρεμιστικής του δράσης. Οι καρποί του κόλιανδρου χρησιμοποιούνται σαν καρυκεύματα.

Χρησιμοποιείται σαν διορθωτικό γεύσης, στη μαγειρική, στη ζαχαροπλαστική, στην κατασκευή λικέρ και τον αρωματισμό μπύρας. Τα φύλλα του κόλιανδρου λόγω της διαφορετικής -σε σχέση με τους καρπούς- και ιδιαίτερης οσμής τους χρησιμοποιούνται σαν καρύκευμα σε ποικιλία πιάτων (σούπες, σαλάτες, ντρέσιγκ). Ταιριάζει με κρέατα και μανιτάρια και είναι υπέροχο σε ντιπ με γιαούρτι ή αβοκάντο. Αποξηραμένο χρησιμοποιείται πολύ σε ψωμιά και τουρσιά. Στην Αλγερία, το χρησιμοποιούν μαζί με αλατοπίπερο για να παστώνουν τα κρέατα. Το κολίαντρο δεν ξηραίνεται εύκολα, βάλτε το στην κατάψυξη ή διατηρήστε στο μέσα σε λάδι ή αλάτι.