Στέβια Κρυσταλική (1 πρός 5)

Στέβια Κρυσταλική (1 πρός 5) 250 γρ Χρησιμοποιήτε ως ζάχαρη σε γλυκά,καφέ και οτι θέλουμε να γλυκάνουμε με την αντίστοιχη αναλογία δηλαδή π.χ. για μιά κουταλία ζάχαρης θέλουμε μύτη του κουταλιού στέβια.

6.20

Περιγραφή

Η Στέβια (βοτανικό όνομα Stevia Rebaudiana) είναι είδος φυτού με προέλευση τη Βραζιλία και την Παραγουάη. Τα φύλλα της περιέχουν διάφορες φυσικές γλυκαντικές ουσίες όπως η στεβιοσίδη που την καθιστούν 60-80 φορές γλυκύτερη από την κοινή ζάχαρη.

Τα τελευταία χρόνια ύστερα από την τεράστια ζήτηση που έχει γνωρίσει, καλλιεργείται και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε αρκετά αγροκτήματα της Θεσσαλίας και Μακεδονίας.

Το σημαντικό της πλεονέκτημα έναντι της κρυσταλλικής ζάχαρης, αποτελεί το γεγονός πως δεν αποδίδει καθόλου θερμίδες, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από διαβητικούς. Ιδανική για όσους κάνουν δίαιτα ή ακόμα από άτομα που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης.

Stevia και… μαγειρική.
Σε αντίθεση με αρκετές άλλες γλυκαντικές ύλες, η στέβια είναι σταθερή, δεν αλλοιώνεται και δεν χάνει τη γλυκύτητά της, ακόμα κι όταν μαγειρεύεται σε θερμοκρασίες έως και 200°C. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υποκαταστήσει τη ζάχαρη σε ένα πιο ευρύ φάσμα τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων καυτών ροφημάτων και γλυκών που απαιτούν βράσιμο (π.χ. μαρμελάδες) ή ψήσιμο.

Κατανάλωση στέβιας από διαβητικούς…
Διάφορες προκαταρκτικές μελέτες έχουν δείξει ότι η στέβια μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα από τους διαβητικούς αντί της ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών υλών, γιατί μεταβολίζεται στον οργανισμό, χωρίς να επηρεάζει ιδιαίτερα το σάκχαρο του αίματος και χωρίς να απαιτεί την παραγωγή ινσουλίνης. Εντούτοις, επειδή είναι άγνωστο το εάν βελτιώνει μακροπρόθεσμα το γλυκαιμικό έλεγχο, τα διαβητικά άτομα θα πρέπει να συμβουλεύονται οπωσδήποτε το γιατρό τους πριν αποφασίσουν να την εντάξουν συστηματικά στο καθημερινό τους διαιτολόγιο.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.250 kg