Αυτή την εβδομάδα
    19.830
    Απήχηση δημοσιεύσεων
    0
    Κλικ στον ιστότοπο
    0
    Στείλτε μήνυμα
    Αναπτύξτε την επιχείρησή σας με μια συνεχιζόμενη προώθηση
    Το Facebook θα προωθήσει αυτόματα την επιχείρησή σας στα κατάλληλα άτομα για τα βέλτιστα αποτελέσματα. Προσεγγίστε έως και 2.441 άτομα στην τοπική σας κοινότητα ανά ημέρα με 2 €.
    Αξιολογήσεις
    4,7
    15 κριτικές
    Maria Theoxari Lykogiannidi
    · 12 Μαρτίου 2017
    παρακαλω μηπωσ πουλατε χυμα κροκο κοζανησ και ποσο κοστιζει
    Adam Papadopoylos
    · 25 Φεβρουαρίου 2017
    Εξαιρετικά προϊόντα!!!
    Βίντεο
    www.doxas-spices.gr
    14
    Η ρίζα Maca, που τη βρίσκουμε στις πιο ψηλές κορυφές των Άνδεων είναι πλούσια σε μεταλλικά ιχνοστοιχεία και ειδικότερα ψευδάργυρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, σελήνιο και σίδηρο. Περιέχει πολλά ωφέλιμα λιπαρά οξέα, όπως λινολεϊκό οξύ, ελαϊκά οξέα, καθώς επίσης και πολυσακχαρίτες. Η ρίζα έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για την τόνωση της λίμπιντο σε άντρες και γυναίκες και την αύξηση της αντοχής και της ενέργειας που οφείλεται πιθανότατα στον ψευδάργυρο και το μαγνήσιο, τα οποία συμβάλλουν στην υγιή σεξουαλική λειτουργία και βοηθούν το σώμα να αντιμετωπίσει φυσικά το άγχος. Σύγχρονες κλινικές δοκιμές σε άντρες έχουν αποδείξει την ευεργετική συμβολή της στη βελτίωση του σπέρματος, που οφείλεται πιθανότατα στην υψηλή συγκέντρωση πρωτεϊνών. Μελετάται επίσης, για την επίδρασή της στις περιπτώσεις ανικανότητας και στειρότητας. Η χρήση της Maca μπορεί να βοηθήσει και σε συμπτώματα χρόνιας κόπωσης. Αυξάνει την ενέργεια του οργανισμού, συμβάλλει στη βελτίωση του αδενικού συστήματος, αυξάνει τη ζωτικότητα, βελτιώνει τον ύπνο, εξισορροπεί συναισθηματικά τον άνθρωπο. Συμβάλλει στην αντιγήρανση και δρα κατά των συμπτωμάτων της οστεοπόρωσης, εξαιτίας του ασβεστίου και της φυτικής πρωτεΐνης που περιέχει. Είναι μια φυσική τροφή που περιέχει 59% υδατάνθρακες, 10.2% πρωτεΐνες, 2.2% λιπίδια, Βιταμίνες Β1, Β2, Β12, C, E, μέταλλα και λιπαρά οξέα. Η κατανάλωση της συνιστάται για – ΠΑΙΔΙΑ: Συμβάλει στην ορμονική ανάπτυξη των οργάνων τους και στην ενίσχυση της πνευματικής λειτουργίας. – ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Mε την ορμονική ρυθμιστική ιδιότητά της, βοηθά σε δυσκολίες σύλληψης, συμβάλλοντας ουσιαστικά σε αυτό το ευαίσθητο πρόβλημα. Κατά την εμμηνόπαυση βοηθά στην καταπολέμηση των ανεπιθύμητων διαταραχών. Η δυναμωτική της δράση είναι σημαντική στην εγκυμοσύνη και τη λοχεία. – ΑΝΔΡΕΣ: Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε σύμπλεγμα βιταμινών Β, βοηθά ιδιαίτερα τα άτομα με έντονη πνευματική δραστηριότητα. Επίσης αποκαθιστά και ενισχύει τη σεξουαλική ικανότητα. Βοηθά όσους έχουν δυσλειτουργία στύσης. Αυξάνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και ενισχύει τη γονιμότητα. – ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ: H κατανάλωση MACA στην τρίτη ηλικία βοηθά στην καλή υγεία και ισορροπία του οργανισμού, καταπολεμώντας την αστάθεια και την αδυναμία. – ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ: Tαχύτατη ανάρρωση τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά. Είναι ένα φυσικό προϊόν που εξισορροπεί τις ορμόνες και τα επίπεδα τεστοστερόνης. Είναι ισχυρό προσαρμογόνο. «Τροφή»: Ο τρόπος χρήσης που προτείνεται ενίοτε και αφορά το μάκα ως σκόνη, την οποία όμως θα πρέπει να προσέξετε πάρα πολύ, ειδικά εάν είναι χύμα, ώστε να εξασφαλίζετε ότι ΔΕΝ έχει προσμίξεις, ότι μεταφέρθηκε και αποθηκεύτηκε σωστά και άρα δεν συντρέχει φόβος αλλοίωσης, από υγρασία, ήλιο, κ.α.
    10
    ΛΕΒΑΝΤΑ
    10
    Δημοσιεύσεις

    Το Ταραξάκο με την επιστημονική Ελληνικής ρίζας ονομασία Taraxacum officinale με τις 12 αποδεδειγμένες ευεργετικές ιδιότητες του για τον άνθρωπο.

    Στην σύνθεση του το ταπεινό Ραδίκι περιέχει.
    Πλήθος σε βιταμίνες, όπως βιταμίνη Α, βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως νιασίνη, ριβοφλαβίνη, θειαμίνη, φολικό οξύ, βιταμίνη C, βιταμίνη D, βιταμίνη Ε, βιταμίνη Κ,φλαβονοειδή και καροτενοειδή.
    Επίσης τέλος είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, χλωροφύλλη και Κάλιο.

    ...

    Το Ταραξάκο ή άγριο Ραδίκι στην πράξη.

    1 – Καταπραΰνει άμεσα γαστρεντερικές διαταραχές όπως είναι η δυσπεψία, η νεύρωση του στομάχου, η προβληματική απορροφητικότητα του εντέρου, η δυσκοιλιότητα, οι αιμορροΐδες.

    2 – Είναι άριστο διουρητικό χωρίς να αποβάλει από τον οργανισμό το απαραίτητο κάλιο. 3 - Είναι τονωτικό και βοηθά σώμα και οργανισμό ενάντια στην κόπωση και τις λοιμώξεις.

    4 – Αποβάλει από το αίμα τις τοξίνες και συμβάλει στην μείωση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων.

    5 – Έχει αντισηπτικές ιδιότητες κύρια στο άνω αναπνευστικό σύστημα και το ουροποιητικό.

    6 – Είναι ενισχυτικό στην λειτουργία του συκωτιού και της χολής, έχοντας παράλληλα και την δυνατότητα αποβολής από τις συσσωρευμένες τοξίνες σε αυτά.

    7 – Βοηθά την εγρήγορση του μεταβολισμού και συμβάλει θετικά σε περιόδους δίαιτας.

    8 – Έχει ήπια αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση.

    9 – Βοηθά της γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση.

    10 – Λόγο της διουρητικής του δράσης συμβάλει στην ρύθμιση της υπέρτασης λόγο κατακράτησης υγρών.

    11 – Ενισχύει την πρόσληψη ασβεστίου και είναι κατάλληλο σε άτομα με οστεοπόρωση.

    12 – Τέλος το ταραξάκο βοηθά στην ρύθμιση των λειτουργιών του οργανισμού και συμβάλει ακόμα και σε αυτή του διαβήτη.

    Δείτε περισσότερα
    Φωτογραφία του χρήστη DOXAS Μπαχαρικα Βοτανα Αρωματικα Φυτα.
    Αφαίρεση
    Ολοκληρώστε την προώθηση της δημοσίευσης
    Αν προωθήσετε αυτή τη δημοσίευση για 260 €, μέχρι και 13.000 άτομα θα τη δουν στις Ενημερώσεις και μπορεί να συγκεντρώσει περισσότερα "Μου αρέσει!", σχόλια και κοινοποιήσεις.
    Σχόλια
    Πατήστε Enter για δημοσίευση.

    ΜΕΛΙΣΣΟΧΟΡΤΟ Στη χώρα μας είναι γνωστό ως μελισσοβότανο και σύμφωνα με τη βιβλιογραφία αποτελούσε το βότανο «γιατρό» για τους αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους.

    Είναι καρδιοτονωτικό και δρα κατά της υπέρτασης. Οι σύγχρονοι βοτανοθεραπευτές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα βότανο το οποίο έχει μεταξύ άλλων και αντικαταθλιπτικέςιδιότητες. Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως, αν προσθέσουμε τσάι μελισσόχορτου στο μπάνιο μας, θα επιτύχουμε χαλάρωση των νεύρων. Επιπλέ...

    Συνεχίστε την ανάγνωση
    Φωτογραφία του χρήστη DOXAS Μπαχαρικα Βοτανα Αρωματικα Φυτα.
    Δημοσιεύσεις

    Πως να φτιάξετε ένα παυσίπονο, αντιφλεγμονώδες ρόφημα με κουρκουμά Η κατανάλωση κουρκουμά θα σας βοηθήσει να θεραπεύσετε τους πόνους των αρθρώσεων και των μυών σας ενώ την ίδια στιγμή θα χαλαρώσει το σώμα σας.

    Σε αυτό το άρθρο, θα σας πούμε πώς να προετοιμάσετε αυτό το θαυματουργό ρόφημα! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες:

    Για να ενισχύσετε τα αποτελέσματα, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα συστατικά, όπως για παράδειγμα το τζίντζερ.

    ...

    Ρόφημα Κουρκουμά – Συνταγή

    Συστατικά:

    1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά ή 2 κουταλιές της σούπας κομμένη ρίζα 4 φλιτζάνια ΚΑΘΑΡΌ νερό Λίγο μαύρο πιπέρι (Ιδανικά φρεσκοτριμμένο) Φρέσκο λεμόνι (κατά βούληση)μέλι (κατά βούληση)

    Παρασκευή:
    Πρώτα απ ‘όλα, βράστε το νερό και στη συνέχεια προσθέστε τον κουρκουμά και το πιπέρι. Σιγουρευτείτε ότι θα βράσει για 15-20 λεπτά αν χρησιμοποιήσετε φρέσκο τριμμένο κουρκουμά και στραγγίστε στο τέλος.

    Προκειμένου να βελτιώσετε τη γεύση του και να ενισχύσετε τις ιδιότητές του, μπορείτε να προσθέσετε το μέλι και το λεμόνι.

    Δείτε περισσότερα
    Φωτογραφία του χρήστη DOXAS Μπαχαρικα Βοτανα Αρωματικα Φυτα.
    Ο χρήστης DOXAS Μπαχαρικα Βοτανα Αρωματικα Φυτα κοινοποίησε τη δημοσίευσή του.
    Δημοσιεύτηκε από Giannis Doxas26 Οκτωβρίου στις 3:47 μ.μ.
    Φωτογραφία του χρήστη DOXAS Μπαχαρικα Βοτανα Αρωματικα Φυτα.
    Φωτογραφία του χρήστη DOXAS Μπαχαρικα Βοτανα Αρωματικα Φυτα.
    Ο χρήστης DOXAS Μπαχαρικα Βοτανα Αρωματικα Φυτα πρόσθεσε 2 νέες φωτογραφίες.
    Δημοσιεύτηκε από Giannis Doxas19 ΙανουαρίουSikéai, Central Macedonia

    Η ρίζα του ashwagandha περιέχει φλαβονοειδή και πολλά ενεργά συστατικά της τάξης των withanolide. Αρκετές μελέτες των τελευταίων χρόνων έχουν ασχολη...θεί με το εάν το ashwagandha έχει αντιφλεγμονώδεις, αντικαρκινικές, αντιστρές, αντιοξειδωτικές, ανοσοενισχυτικές και ανανεωτικές ιδιότητες. Ιστορικά, έχει παρατηρηθεί ότι η ρίζα του ashwagandha διαθέτει σεξουαλικά ενισχυτικές δράσεις. Το Ashwagandha (Withania somnifera) είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται ευρύτατα στην Αγιουρβέδα, ως γενικό τονωτικό και «προσαρμογόνο», βοηθώντας το σώμα να προσαρμοστεί στο στρες. Εκτός αυτών, το ashwagandha έχει αποδεδειγμένες αντιοξειδωτικές δράσεις καθώς και την ικανότητα να διατηρεί υγιές το ανοσοποιητικό σύστημα. Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις όγκων, φλεγμονών (περιλαμβανομένης της αρθρίτιδας), και σε μεγάλο αριθμό μολυσματικών ασθενειών. Στην Ινδία, οι βλαστοί και οι σπόροι του χρησιμοποιούνται επίσης ως τροφή καθώς και για την πήξη του γάλακτος.

    Αντιοξειδωτικές ιδιότητες
    Ερευνητές του Banaras Hindu University στο Βαρανάσι της Ινδίας, ανακάλυψαν ότι μερικά από τα στοιχεία που περιέχονται στο ashwagandha είναι ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες. Έκαναν δοκιμές με αυτά τα στοιχεία αναφορικά με τις δράσεις που ασκούν στον εγκέφαλο και βρήκαν ότι παρατηρείται αύξηση των επιπέδων τριών φυσικών αντι- οξειδωτικών ουσιών του υπεροξείδιου της δισμουτάσης, της καταλάσης και της υπεροξειδάσης της γλουταθειόνης. Αναφέρουν ότι «τα ευρήματα αυτά είναι απολύτως σύμφωνα με τη θεραπευτική χρήση του ashwagandha ως αγιουρβεδικό rasayana (υποστηρικτικό της υγείας). Η αντι- οξειδωτική δράση των ενεργών στοιχείων της ρίζας του ashwagandha μπορεί να εξηγήσει, εν μέρει τουλάχιστον, τις αναφερόμενες αντιστρες, πνευματο-ενισχυτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιγηραντικές δράσεις στα πειράματα με ζώα, και στις κλινικές καταστάσεις».

    Αφροδισιακές ιδιότητες
    Ιστορικά, χρησιμοποιούσαν το ashwagandha ως αφροδισιακό. Στο αρχαίο Kama Sutra αναφέρεται ως ένα βότανο που χρησιμοποιείται για να εξυψώσει τη σεξουαλική εμπειρία. Το ashwagandha έχει την ικανότητα να αποκαθιστά τη σεξουαλική υγεία και να βελτιώνει τη γενική ζωτικότητα ενώ παράλληλα ηρεμεί και καταπραΰνει την νοητική κατάσταση.

    Βελτιώνει τη διάθεση και μειώνει το άγχος
    Οι ρίζες του ashwagandha χρησιμοποιούνται ευρύτατα στην Αγιουρβέδα, το κλασικό ινδικό σύστημα ιατρικής, το οποίο ταξινομεί το ashwagandha στα rasayana προϊόντα που χρησιμοποιούνται για την προώθηση της σωματικής και νοητικής υγείας καθώς προστατεύει από τις ασθένειες και τους βλαβερούς περιβαλλοντικούς παράγοντες και επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης.

    Νοητικές λειτουργίες
    Στην Ινδία, το ashwagandha χρησιμοποιείται σε γηριατρικούς ασθενείς για την αντιμετώπιση των νοητικών προβλημάτων, μεταξύ των οποίων της αμνησίας. Μία μελέτη που διεξάχθηκε το 1991 στο Τμήμα Φαρμακολογίας, του Health Science Center του Πανεπιστημίου του Τέξας έδειξε ότι τα εκχυλίσματα του ashwagandha παρουσίαζαν δραστηριότητα παρόμοια με αυτή των GABA υποδοχέων, πράγμα το οποίο μπορεί να ευθύνεται για τις αγχολυτικές δράσεις του βοτάνου.

    Δείτε περισσότερα
    Σχόλια
    Πατήστε Enter για δημοσίευση.

    ΕΥΦΡΑΣΙΑ Ένα απίθανο βότανο Η απόλυτη θεραπεία για όλα τα προβλήματα των ματιών, όπως θέματα όρασης και πίεσης των ματιών!

    Όπως γερνάμε όλοι, σιγά – σιγά η όρασή μας ξεκινά να ξεθωριάζει και μέχρι τώρα, δεν υπήρχε καμία ουσιαστική λύση για αυτό το πρόβλημα. Παρ ‘όλα αυτά, ένας ερευνητής εν ονόματι Hildamus, είναι σε θέση να βελτιώσει την όραση, ακόμη και σε άτομα ηλικίας άνω των 70 ή 80 ετών. Δεν έχει σημασία αν η απώλεια της όρασης οφείλεται στη ...

    Συνεχίστε την ανάγνωση
    Φωτογραφία του χρήστη DOXAS Μπαχαρικα Βοτανα Αρωματικα Φυτα.
    Σχόλια
    Πατήστε Enter για δημοσίευση.

    Η ρίζα Maca, που τη βρίσκουμε στις πιο ψηλές κορυφές των Άνδεων είναι πλούσια σε μεταλλικά ιχνοστοιχεία και ειδικότερα ψευδάργυρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, σελήνιο και σίδηρο.

    Περιέχει πολλά ωφέλιμα λιπαρά οξέα, όπως λινολεϊκό οξύ, ελαϊκά οξέα, καθώς επίσης και πολυσακχαρίτες.

    Η ρίζα έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για την τόνωση της λίμπιντο σε άντρες και γυναίκες και την αύξηση της αντοχής και της ενέργειας που οφείλεται πιθανότατα στον ψευδάργυρο και το μαγνήσιο, τα οποία συμβά...λλουν στην υγιή σεξουαλική λειτουργία και βοηθούν το σώμα να αντιμετωπίσει φυσικά το άγχος.

    Σύγχρονες κλινικές δοκιμές σε άντρες έχουν αποδείξει την ευεργετική συμβολή της στη βελτίωση του σπέρματος, που οφείλεται πιθανότατα στην υψηλή συγκέντρωση πρωτεϊνών. Μελετάται επίσης, για την επίδρασή της στις περιπτώσεις ανικανότητας και στειρότητας.

    Η χρήση της Maca μπορεί να βοηθήσει και σε συμπτώματα χρόνιας κόπωσης. Αυξάνει την ενέργεια του οργανισμού, συμβάλλει στη βελτίωση του αδενικού συστήματος, αυξάνει τη ζωτικότητα, βελτιώνει τον ύπνο, εξισορροπεί συναισθηματικά τον άνθρωπο.

    Συμβάλλει στην αντιγήρανση και δρα κατά των συμπτωμάτων της οστεοπόρωσης, εξαιτίας του ασβεστίου και της φυτικής πρωτεΐνης που περιέχει.

    Είναι μια φυσική τροφή που περιέχει 59% υδατάνθρακες, 10.2% πρωτεΐνες, 2.2% λιπίδια, Βιταμίνες Β1, Β2, Β12, C, E, μέταλλα και λιπαρά οξέα.

    Η κατανάλωση της συνιστάται για

    – ΠΑΙΔΙΑ: Συμβάλει στην ορμονική ανάπτυξη των οργάνων τους και στην ενίσχυση της πνευματικής λειτουργίας.

    – ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Mε την ορμονική ρυθμιστική ιδιότητά της, βοηθά σε δυσκολίες σύλληψης, συμβάλλοντας ουσιαστικά σε αυτό το ευαίσθητο πρόβλημα. Κατά την εμμηνόπαυση βοηθά στην καταπολέμηση των ανεπιθύμητων διαταραχών. Η δυναμωτική της δράση είναι σημαντική στην εγκυμοσύνη και τη λοχεία.

    – ΑΝΔΡΕΣ: Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε σύμπλεγμα βιταμινών Β, βοηθά ιδιαίτερα τα άτομα με έντονη πνευματική δραστηριότητα. Επίσης αποκαθιστά και ενισχύει τη σεξουαλική ικανότητα. Βοηθά όσους έχουν δυσλειτουργία στύσης. Αυξάνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και ενισχύει τη γονιμότητα.

    – ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ: H κατανάλωση MACA στην τρίτη ηλικία βοηθά στην καλή υγεία και ισορροπία του οργανισμού, καταπολεμώντας την αστάθεια και την αδυναμία.

    – ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ: Tαχύτατη ανάρρωση τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά.

    Είναι ένα φυσικό προϊόν που εξισορροπεί τις ορμόνες και τα επίπεδα τεστοστερόνης.

    Είναι ισχυρό προσαρμογόνο.

    «Τροφή»: Ο τρόπος χρήσης που προτείνεται ενίοτε και αφορά το μάκα ως σκόνη, την οποία όμως θα πρέπει να προσέξετε πάρα πολύ, ειδικά εάν είναι χύμα, ώστε να εξασφαλίζετε ότι ΔΕΝ έχει προσμίξεις, ότι μεταφέρθηκε και αποθηκεύτηκε σωστά και άρα δεν συντρέχει φόβος αλλοίωσης, από υγρασία, ήλιο, κ.α.

    Δείτε περισσότερα
    -0:13
    Πατήστε για περισσότερα
    Φαίνεται ότι μάλλον αντιμετωπίζετε προβλήματα με την αναπαραγωγή αυτού το βίντεο. Εάν ναι, παρακαλούμε προσπαθήστε να επανεκκινήσετε τον περιηγητή σας.
    Κλείσιμο
    97 προβολές

    Τσάι Rooibos στο www.doxas-spices.gr Αν θέλετε να καταπολεμήσετε την κατακράτηση υγρών και το τοπικό πάχος, το τσάι Rooibos είναι η κατάλληλη επιλογή, λόγω των αποτοξινωτικών, των χωνευτικών και των ήπιων καθαρτικών ιδιοτήτων του. Πρόκειται για ένα τσάι με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, Α και Ε, αλλά και σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως όπως ο χαλκός, ο σίδηρος, το κάλιο, το ασβέστιο. Ακόμη, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά, τα φλαβον...οειδή, όπως η ασπαλαθίνη, η κερσετίνη, η ρουτίνη, το βανιλλικό οξύ, τα οποία συνιστούν την ασπίδα του οργανισμού ενάντια στη γήρανση, τις ελεύθερες ρίζες και παράλληλα, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, , μειώνοντας τον κίνδυνο για καρκίνο και προστατεύοντας την καρδιά. Σύμφωνα όμως με την Daily Mail και το Food Unwrapped του Channel 4, στο τσάι ρόιμπος υπάρχει μια μοναδική ουσία που μειώνει το επίπεδο λίπους συσσωρεύεται στα κύτταρα και αυτή είναι η προαναφερθείσα ασπαλαθίνη. Η ιδιότητά της αυτή επιβεβαιώθηκε τόσο από πειράματα που έγιναν από το South African Medical Research Council, όσο και από μικρή μελέτη που έδειξε, ότι άνθρωποι που έπιναν καθημερινά και για έξι εβδομάδες, έξι ποτήρια τσαγιού ρόιμπος, είχαν μειώσει σημαντικά τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα στο τέλος της προσπάθειας τους, μειώνοντας έτσι και τον κίνδυνο για προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της νεφρικής νόσου, της καρδιακής νόσου και των εγκεφαλικών επεισοδίων.

    Δείτε περισσότερα
    Φωτογραφία του χρήστη DOXAS Μπαχαρικα Βοτανα Αρωματικα Φυτα.
    Σχόλια
    Πατήστε Enter για δημοσίευση.

    Η ΣΙΣΑΝΔΡΑ είναι ένα άγριο μούρο που πολλοί το ονομάζουν Κινεζίκη Μανόλια.

    Η Σισάνδρα είναι ένα φυλλοβόλο ξυλώδες αναρριχώμενο φυτό ενδημικό της βόρειας Κίνας, της Κορέας και της ρωσικής Άπω Ανατολής. Οι καρποί του φυτού χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική. Συνήθως χρησιμοποιούνται σε ξηρή μορφή ή βρασμένα για να κάνουν ένα τσάι. Η γεύση τους έχει ένα μείγμα από ξινό, γλυκό, αλμυρό, καυτό, και πικρό ταυτόχρονα. Αυτός ο ασυνήθιστος συνδυασμός γεύσεων αντικατ...οπτρίζεται στα κινεζικά με το
    όνομά wu-wei-zi, που σημαίνει "φρούτο των πέντε γεύσεων" Οφέλη για την υγεία
    Τονώνει, αναζωογοννεί το σώμα και αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και αντοχής. Ρυθμιζει το ανοσοποιητικο συστημα.
    Έχει αντιοξειδωτικές ικανότητες, όμοιες με όλα τα μουρα.
    Επιδρά στην κυκλοφορία του αίματος και προστατεύει την καρδιά.
    Ερευνες δειχνουν οτι αυξάνει την σεξουαλικότητα και τονώνει το αναπαραγωγικό σύστημα.
    Στην κινέζικη ιατρική θεωρείται βότανο επανόρθωσης και τονωτικό αρμονίας, λόγω τού καλά ισορροπημένου ενεργειακού χαρακτήρα του καθώς και φάρμακο ενίσχυσης της υγιούς λειτουργίας του ενδοκρινικού συστήματος, του πεπτικού συστήματος και της ηπατικής λειτουργίας.

    Αναλυτικά ιδιότητες
    Ως ισχυρό προσαρμογόνο
    Αύξηση δύναμη και την αντοχή
    Αύξηση της ενέργειας
    Για λόγους σαφήνειας του νου
    Καταπολέμηση κόπωσης
    Τη θεραπεία του άσθματος
    Θεραπεία της γρίπης
    Αντιμετωπίστε προ έμμηνο σύνδρομο
    Βοήθεια πέψη και τη θεραπεία της δυσπεψίας
    Θεραπεία της νόσου του ήπατος
    Βελτιώστε τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
    Ως ισχυρό αντιοξειδωτικό
    Τη θεραπεία αναπνευστικών παθήσεων
    Βελτίωση της λειτουργίας του αναπνευστικού συστήματος
    Ως αφροδισιακό
    Για αντι-γήρανση και τη μακροβιότητα
    Αντιμετωπίστε τον πονόλαιμο, βήχα και τα κρυολογήματα
    Προστατέψτε το ήπαρ και τους πνεύμονες
    Αντιμετωπίστε την αϋπνία και νυχτερινές εφιδρώσεις
    Αντιμετωπίστε την ψυχική και σωματική εξάντληση
    Ανακούφιση του άγχους
    Την αντιμετώπιση της κατάθλιψης
    Αύξηση κυκλοφορία
    Την αντιμετώπιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης
    Ανάκτηση μετά από χειρουργική επέμβαση
    Για αντι-βακτηριακή και αντι-ιικές ιδιότητες που του
    θεραπεία σύνδρομο χρόνιας κόπωσης
    Προστασία και ενίσχυση της όρασης και ακοής
    Αντιμετωπίστε την αϋπνία
    Μείωση της υψηλής χοληστερόλης
    Τη θεραπεία του άσθματος Δοσολογία
    Από 1,5 έως 6 γρ. καρπών καθημερινά

    Δείτε περισσότερα
    Φωτογραφία του χρήστη DOXAS Μπαχαρικα Βοτανα Αρωματικα Φυτα.
    Σχόλια
    Πατήστε Enter για δημοσίευση.
    Σχόλια
    Πατήστε Enter για δημοσίευση.

    Σας προτείνουμε μια συνταγή με αγνή Ζελατίνη για τη μείωση του πόνου λόγω καταπόνησης ή τραυματισμού. ΥΛΙΚΑ 1 κουταλάκι του τσαγιού ζελατίνη σε σκόνη με φυσική γεύση (10 γραμμάρια) μισό ποτήρι κρύο νερό (100 ml) μισό ποτήρι ζεστό νερό (100 ml) Οδηγίες ... Προσθέστε ένα κουταλάκι του τσαγιού ζελατίνη με φυσική γεύση σε μισό ποτήρι κρύο νερό και αφήστε το στην άκρη όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί αδειάστε το μείγμα σε ένα δοχείο και βάλτε μισό ποτήρι ζεστό νερό σε μπεν-μαρί. Μόλις η ζελατίνη διαλυθεί, απομακρύνετέ τη από τη φωτιά και σερβίρετε. Καταναλώνετε τη ζελατίνη κάθε πρωί τουλάχιστον μισή ώρα πριν το πρώτο γεύμα της μέρας. Μπορείτε επίσης να την αδειάσετε σε ένα ποτήρι πορτοκαλάδα για να βελτιωθεί η γεύση της και να απορροφηθεί πιο εύκολα. Αν καταναλώνετε τακτικά αυτή τη συνταγή με ζελατίνη, θα σας βοηθήσει στην αποφυγή της φθοράς των αρθρώσεων και του μόνιμου πόνου. Ωστόσο, τα αποτελέσματα εξαρτώνται από τον τρόπο ζωής κάθε ατόμου, ειδικά από τη διατροφή. Δεν θα πρέπει να καταναλώνετε ζελατίνη αν αντιμετωπίζετε πεπτικά ή ηπατικά προβλήματα.

    Δείτε περισσότερα
    Φωτογραφία του χρήστη DOXAS Μπαχαρικα Βοτανα Αρωματικα Φυτα.
    Σχόλια
    Πατήστε Enter για δημοσίευση.
    Ο χρήστης DOXAS Μπαχαρικα Βοτανα Αρωματικα Φυτα κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη Με Υγεία.
    Δημοσιεύτηκε από Giannis Doxas11 Σεπτεμβρίου
    -0:51
    Πατήστε για περισσότερα
    Φαίνεται ότι μάλλον αντιμετωπίζετε προβλήματα με την αναπαραγωγή αυτού το βίντεο. Εάν ναι, παρακαλούμε προσπαθήστε να επανεκκινήσετε τον περιηγητή σας.
    Κλείσιμο
    Δημοσιεύτηκε από Με Υγεία
    105.122 προβολές
    105.122 προβολές
    Με Υγεία

    Από αύριο ξεκινήστε να πίνετε νερό με τζίντζερ με άδειο στομάχι: είναι τέλειο για την υγεία σας

    Σχόλια
    Πατήστε Enter για δημοσίευση.
    Κατερίνα Αλατζά Πόσο νερό πόσο τζίντζερ;πόση ώρα το. ΒρΑζω; ευχαριστω πολύ
    Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
    ΑπάντησηΜήνυμα12 Σεπτεμβρίου στις 2:46 π.μ.
    Διαχείριση

    Το ένοχο μυστικό της κανέλας που ελάχιστοι γνωρίζουν Η κανέλα πράγματι περιέχει ουσίες που εμφανίζουν ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις, με τα συστατικά της να βοηθούν στη σταθεροποίηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα. Επιπλέον, μελέτες δείχνουν ότι η καθημερινή κατανάλωση κανέλας μπορεί πιθανόν να μειώσει τους παράγοντες κινδύνου για εμφάνιση διαβήτη, ενώ ένα από τα συστατικά της -η σιναμαλδ...εύδη, φαίνεται να επιδρά στα αιμοπετάλια εμποδίζοντας τον σχηματισμό θρόμβων. Ωστόσο, όλα αυτά υπάρχουν μόνο στην κανέλα Κεϋλάνης! Στην αγορά πάλι, πέρα από την κανέλα Κεϋλάνης που συνήθως βρίσκουμε στα μπαχαροπωλεία, κυκλοφορεί και η πιο οικονομική κασσία, ένα συγγενές είδος που καλλιεργείται κυρίως στην Κίνα και την Ινδονησία. Και μπορεί γευστικά να θυμίζει την κανέλα, όμως δεν έχει τις ευεργετικές ιδιότητες της και επιπλέον, έχει ως και 1.200 φορές μεγαλύτερη περιεκτικότητα στην ουσία κουμαρίνη, που είναι τοξική και σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στα νεφρά και το συκώτι. Βέβαια, στις συσκευασίες που κυκλοφορούν στην αγορά, η κασσία αναγράφεται ως κανέλα και έτσι δεν είναι εύκολο να τις ξεχωρίσεις. Να ξέρεις πάντως ότι η αυθεντική κανέλα Κευλάνης προέρχεται από το φυτό Cinnamomum Zeylanicum και έχει ξυλάκια με ανοιχτό χρώμα και πολλές στρώσεις που σπάνε εύκολα και έχουν πολύ γλυκό άρωμα. Η κασσία από την άλλη, έχει σκούρα ξυλάκια, χοντρά, με λίγες στρώσεις και δεν σπάνε εύκολα. Στο δικό μας κατάστημα θα βρείτε και την γνήσια Κανέλα Κευλάνης αλλά και την Κάσσια της οποίες μπορείτε να μυρίσετε, δοκιμάσετε και αγοράσετε σε όποια ποσότητα επιθυμήτε.

    Δείτε περισσότερα
    Φωτογραφία του χρήστη DOXAS Μπαχαρικα Βοτανα Αρωματικα Φυτα.
    Σχόλια
    Πατήστε Enter για δημοσίευση.
    Dim Athans ΦΙΛΕ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣ.....
    Η ΚΑΣΣΙΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΞΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΗΣΗ........
    ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ Η ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΣΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΕΠΙΜΟΝΑ.........
    ...Δείτε περισσότερα
    Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
    ΑπάντησηΜήνυμα11 Σεπτεμβρίου στις 11:16 π.μ.
    Διαχείριση
    DOXAS Μπαχαρικα Βοτανα Αρωματικα Φυτα Ναι εσύ τί κατάλαβες? Γράφω κάτι αντίθετο ?
    Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
    Απάντηση
    11
    Το σχολίασε ο χρήστης Giannis Doxas11 Σεπτεμβρίου στις 12:18 μ.μ.
    Διαχείριση