Δενδρολίβανο

To Δενδρολίβανο διαθέτει εξαιρετικά τονωτικές και διεγερτικές ιδιότητες

2.00

Κατηγορία:

Περιγραφή

ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ 100γρ.

Σύμφωνα με τη λαογραφία, πήρε το όνομά του από τη Παναγία, η οποία άφησε το μανδύα της πάνω στο θάμνο. Μέχρι το επόμενο πρωί, τα λουλούδια του θάμνου είχαν γίνει μπλε και από τότε ονομάστηκε rose of Mary.Οι αρχαίοι Έλληνες το θεωρούσαν δώρο της Αφροδίτης. Οι μαθητές φορούσαν στεφάνια από δεντρολίβανο όταν είχαν εξετάσεις, γιατί βοηθούσε την συγκέντρωση και την μνήμη.Το δεντρολίβανο το χρησιμοποιούσαν παλιότερα ως λιβάνι γι αυτό λεγόταν και λιβανόδενδρο.

To Δενδρολίβανο διαθέτει εξαιρετικά τονωτικές και διεγερτικές ιδιότητες και είναι ιδανικό για όσους αντιμετωπίζουν έντονα σημάδια κόπωσης στην καθημερινότητά τους ή βρίσκονται σε φάση ανάρρωσης από κάποια ασθένεια. Συστήνεται για την καλή κυκλοφορία του αίματος και την υπόταση αφού το αιθέριο έλαιό του περιέχει, εκτός των άλλων, πινέλιο, καμφορά, τανίνη, κινεόλη, φλαβονοειδή και οργανικά οξέα.
Επίσης, βοηθά στην καλή λειτουργία των εντέρων και του στομάχου και έχει διουρητικές ιδιότητες. Παράλληλα, ενισχύει σημαντικά τη λειτουργία της μνήμης, ανακουφίζει τα κουρασμένα μάτια, αναζωογονεί το δέρμα, ενώ σαν έγχυμα για λούσιμο βοηθάει κατά της αλωπεκίας, δυναμώνει και σκουραίνει τα μαλλιά.