Καλέντουλα Άνθος

Η καλέντουλα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την επούλωση πληγών αλλά και τις ραγάδες στο δέρμα. Μπορεί να συνεισφέρει και στις ρυτίδες-πτυχές του δέρματος όπως και τις αιμορροΐδες.

2.20

Περιγραφή

Καλέντουλα Άνθος 50 γρ.             Κάποιες από τις πολλές ιδιαιτερότητες της.

  1. Αντιβακτηριακή δράση: Χάρη στην αντιβακτηριακή της δράση η καλέντουλα βοηθά στα προβλήματα υγείας που αφορούν το νευρικό σύστημα.
  2. Αντιμυκητιακή δράση: Χάρη στην αντιμυκητιακή της δράση συμβάλει στην επούλωση των πληγών και στην υγιεινή του στόματος.
  3. Αντιφλεγμονώδης δράση:  Συμβάλει στην θεράπευση των μελανών, των ουλών, στα καψίματα, στα τσιμπίματα και στο ερεθισμένο δέρμα. Χάρη σε αυτήν την ιδιότητα μπορεί ακόμη να λειτουργήσει ενάντια του καρκίνου καθώς φαίνεται να ενεργοποιεί τα λεμφοκύτταρα που είναι υπεύθυνα για την καταπόλεμηση των λοιμώξεων.

Επουλωτική δράση: Η καλέντουλα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την επούλωση πληγών αλλά και τις ραγάδες στο δέρμα. Μπορεί να συνεισφέρει και στις ρυτίδες-πτυχές του δέρματος.

  1. Αντιμικροβιακή δράση: Χάρη στην αντιμικροβιακή της δράση η καλέντουλα υπάρχει σε αρκετά σκευάσματα για την στοματική υγιεινή και προστατεύει το στομάχι βοηθώντας στην πέψη.
  2. Ενυδατική δράση: Η καλέντουλα είναι ικανή να βοηθήσει την παραγωγή κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι γνωστό για την βαθιά ενυδάτωση που προσφέρει στο δέρμα.
  3. Αντιοξειδωτική δράση:  Η βελτίωση της όρασης έρχεται χάρη σε αυτή την ιδιότητα λόγω της Β-Καροτίνης που περιέχει στα συστατικά της η καλεντούλα.