ΚΙΧΩΡΙΟ Cichorium intybus

Ενισχύει τη λειτουργία του ήπατος και το αποτοξινώνει, είναι διουρητικό, ενώ ταυτόχρονα βοηθά τον καθαρισμό και την αποτοξίνωση του ουροποιητικού συστήματος.

2.20

Περιγραφή

ΚΙΧΩΡΙΟ 50γρ. Cichorium intybus

Το φυτό έχει μια μακρά ιστορία θεραπευτικών χρήσεων και έχει ιδιαίτερα μεγάλη αξία για τις τονωτικές του ιδιότητες πάνω στο ήπαρ και το πεπτικό σύστημα. Το κιχώριο δρα ως ήπιο καθαρτικό και είναι ιδανικό για τη δυσκοιλιότητα.

Ενισχύει τη λειτουργία του ήπατος και το αποτοξινώνει, είναι διουρητικό, ενώ ταυτόχρονα βοηθά τον καθαρισμό και την αποτοξίνωση του ουροποιητικού συστήματος. Βοηθάει στην απώλεια βάρους και στην τόνωση του οργανισμού.

Είναι πικρό τονωτικό, στομαχικό, διουρητικό, ελαφρά χολαγωγό και καθαρτικό, έχει αντιασθματικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες ενώ το εκχύλισμα των σπερμάτων του έχει ηπατοπροστατευτική δράση. Ως αφέψημα έχει ισχυρές διουρητικές, αποτοξινωτικές και τονωτικές ιδιότητες.

Επίσης λαμβάνεται για μολύνσεις του ουροποιητικού συστήματος, για ρευματισμούς, για έκζεμα και για ψωρίαση, ενεργοποιεί τη χοληδόχο κύστη και τα νεφρά συμβάλλοντας στη καλή λειτουργία τους, χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του διαβήτη.