Σαμπούκο άνθος

Σαμπούκο άνθος 50 γρ               Είναι πλούσιος σε βιταμίνες A,B,C, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, αμινοξέα και σε πλήθος φυτοχημικών ουσιών.

2.80

Περιγραφή

ΣΑΜΠΟΥΚΟ ΑΝΘΟΣ 50γρ.

Ο Σαμπούκος (sambucus nigra) είναι ένα αποτελεσματικό φάρμακο της φύσης που ανακουφίζει από τα συμπτώματα της γρίπης, της καταρροής και του βήχα. Το εκχύλισμα των μούρων σαμπούκου συμβάλλει στην ανακούφιση από τον πονόλαιμο, τη φαρυγγίτιδα αλλά και τις στοματίτιδες. Επιπλέον καταπραΰνει τους πόνους των αρθρώσεων, τους ρευματισμούς, τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας και έχει ισχυρές εφιδρωτικές και διουρητικές ιδιότητες.

Κατά την αρχαιότητα ο σαμπούκος ονομαζόταν ακταία και οι θεραπευτικές του ιδιότητες έγιναν γνωστές μέσω του Ιπποκράτη. Είναι πλούσιος σε βιταμίνες A,B,C, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, αμινοξέα και σε πλήθος φυτοχημικών ουσιών. Αυτές οι φυτοχημικές ουσίες που εντοπίζονται στα άνθη και στα μούρα του έχουν αντιική και αντιοξειδωτική δράση. Ως εκ τούτου θεωρείται ένα από τα πιο αποτελεσματικά βότανα για την προστασία από ιούς και μικρόβια.