Κράταιγος Φύλλα Άνθος

Φαίνεται πως ο κράταιγος μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια για μείωση της ολικής και της LDL χοληστερίνης

3.20

Περιγραφή

ΚΡΑΤΑΙΓΟΣ ΦΥΛΛΑ ΑΝΘΟΣ 100γρ.  Από τις πιο γνωστές ιδιότητες του κράταιγου είναι η καρδιοπροστατευτική του δράση. Συχνά χρησιμοποιείται για την ανακούφιση συμπτωμάτων όπως ταχυπαλμία, νευρικότητα και αρρυθμία. Υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας, αλλά και σε προβλήματα πίεσης (υπέρταση, υπόταση), καθώς και στην αθηροσκλήρωση, όμως περαιτέρω έρευνα απαιτείται.

Η ιδιότητά του αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να βελτιώσει την ποσότητα του αίματος που αντλείται από την καρδιά κατά τις συσπάσεις, διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνει τη μετάδοση νευρικών σημάτων.

Χοληστερίνη

Φαίνεται πως ο κράταιγος μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια για μείωση της ολικής και της LDL χοληστερίνης. Αυτό οφείλεται στην αύξηση της απέκκρισης της χολής, κάτι που οδηγεί σε μείωση σύνθεσης χοληστερόλης και ενίσχυση των υποδοχέων της LDL. 

Άγχος

Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι ο κράταιγος μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση του ψυχικού stress και του άγχους. Φαίνεται να έχει ένα ήπιο ηρεμιστικό αποτέλεσμα, γι’ αυτό και συχνά χρησιμοποιείται και στην αϋπνία.