Ριζάρι 50 γρ.

Ριζάρη 50 γρ. Ειναι η πιο παραδοσιακή επιλογή για τη βαφή αυγών του Πάσχα στην Ελλάδα.

Από την Ελλάδα διαδόθηκε στην υπόλοιπη Ευρώπη και είχε μεγάλη επιτυχία.

3.60

Περιγραφή

Ριζάρη 50 γρ. Ειναι η πιο παραδοσιακή επιλογή για τη βαφή αυγών του Πάσχα στην Ελλάδα.

Από την Ελλάδα διαδόθηκε στην υπόλοιπη Ευρώπη και είχε μεγάλη επιτυχία εμπορικά στην Ολλανδία και στην Αγγλία, μέχρι που ανακαλύφθηκε η χημική κόκκινη βαφή και το ριζάρι αποσύρθηκε από την παγκόσμια αγορά.

Χρήση: Μουλιάζουμε το ριζάρι σε μια κούπα καλό παλιό ξύδι για 3-4 ώρες, μετά βάζουμε τα αυγά και τα βράζουμε όλα μαζί με το ξύδι και το νερό, για 20 περίπου λεπτά και στο τέλος τα αφήνουμε και κρυώνουν μέσα στην κατσαρόλα.